10. veebruar 2011

Keep it gay

Show should be more witty, show should be more pretty, show should be more... what's the word... gay!

http://www.youtube.com/watch?v=-tNJSWP53K4&feature=related

Geiuuringu tegemine osutus huvitavamaks, kui algul arvasin. Peale selle, et kohtasin nii artiklit "Kas Muumitroll oli homo?" kui ka artiklit "Teletups on homo" (kui Muumitrolli artikli lõpus on küsimärk, siis teletups on ilmselt ilma mingisuguse küsimuseta gei), sain ka näiteks teada homopommist - USA õhuvägede plaanist arendada välja plahvatamisel naisferomoone eritav pomm, mis muudab vastase väed homoseksuaalideks, kes agenda järgi vastusõdimise asemel üksteisega seksima peaks hakkama. Pomm sai Ig Nobeli rahupreemia. Make love, not war.

90ndad olid võrdlemisi homofoobsed, 10 aastat hiljem tohib ainult põranda all geisid vihata. Nüüd jääb vaid küsimus, kas viha on nagu alkohol, jääv nähtus nagu kurivaim, nii et ärakeelamine ainult musta turgu kasvatab, või on viha nagu energia, mis ei kao ega teki, aga kandub üle objektilt objektile. See tähendaks, et varsti saab munaga piki nuppu hoopis mõni tänaval kahe abikaasa käevangus jalutav mormoon.


Geide põhimure on see, et nad ei ole pildil. Ühiskond oleks justkui neile viimase kolmekümne aastaga (misjooksul on vihamõrvasid üritatud vähendada)väljastanud sertifikaadi, mis ütleb: eksisteeri siis, kui tahad, aga kao mu silma alt.
Ma oleks ka pissed, kui ühiskond käsiks mul oma silma alt kaduda, nagu mingil pettumust valmistanud kasvandikul. Ehk käiks ka tänaval paraadi sees. Tegelikult käiksin seal juba eos, sest solvunud vihas kujutaksin 60ndaid ja 70ndaid, mil üksinda liikuvaid geisid rünnati.
Ma käiks kohe kindlasti paraadil.

Irooniliselt aga - kui probleem on selles, et teid ei ole piisavalt pildil, siis lihtsalt hakake pildil olema. Seda ei pea lippude ja maskidega tegema.
Ma ei mäleta näiteks, mil viimati nägin tänavapildis käest kinni hoidvaid samasoolisi.

Niisiis on meil situatsioon, kus geid ütlevad, et ühiskond ei tunnista nende olemasolu, küll aga ise pole veel päris julgenud seda revolutsiooni läbi teha, misjooksul näiteks naised kodust välja tulid, valima hakkasid ja suitsud ette panid.
Ühiskond aga leiab, et on äärmiselt mugav ignoreerida neid, kes ei tülita teda igapäevase ebamugavusega.


Geiuuring tõotab paljastusi. Samal ajal võib iga tobe inimene ennustada, et 90ndatel oli homode meediakajastus kohutav, nüüd on juba peaaegu enam-vähem. Aga sssssh. Mu uuringut on vaja. Siis on vähemalt millelegi viidata, kui sellest rääkida xD.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar